ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі: овочі, розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості предмета закупівлі
ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі: овочі, розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості предмета закупівлі
(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань: Відділ освіти Роменської міської ради Сумської області, вул. Соборна, 41, м. Ромни, Сумська область, 42000, ЄДРПОУ 02147919.
Категорія замовника згідно ст. 2 закону України “Про публічні закупівлі” – юридичні особи, які забезпечують потреби держави або територіальної громади.
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): овочі (код ДК 021:2015 — 03220000-9: Овочі, фрукти та горіхи).
Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Відкриті торги, за № у ЦБД UA-2022-02-22-011419-b.
Очікувана вартість закупівлі та бюджетне призначення: 268 648,00 грн.
Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі
Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом загальнодоступної інформації про ціну предмета закупівлі, враховуючи динаміку цін на товари, доставку, належну якість товару та бюджетне призначення.
Враховуючи зазначене, замовник прийняв рішення стосовно застосування таких технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
Технічне завдання
Назва |
Од. виміру |
Кіль –кість, кг. |
Транспортування |
Технічна та якісна характеристика товару |
Капуста свіжа білокачана 2021 врожай | кг | 3778 | Фасування повинно забезпечувати цілісність товару при перевезенні | Капуста свіжа білокачанна. Головки свіжі, цілі, здорові, чисті, цілком сформовані, непророслі, типової для ботанічного сорту форми і забарвленням, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками. Капустини – середніх і великих розмірів, без загнилих, забруднених, зів’ялих листків. Без стороннього запаху і присмаку. Без ГМО. Якість згідно з ДСТУ 7037:2009. |
Цибуля ріпчаста 2021 врожай | кг | 2141 | Фасування повинно забезпечувати цілісність товару при перевезенні | Цибуля ріпчаста свіжа. Відбірні цибулини, визрілі, цілі, свіжі, сухі, за формою і забарвленням властиві ботанічному сорту, з добре висушеними верхніми лусочками і висушеною шийкою від 2 до 5 см. включно, не пошкоджені сільськогосподарськими шкідниками і хворобами, без механічних пошкоджень. Розмір не менше 4,5 см. поперечного діаметру. Без стороннього запаху і присмаку. Без ГМО. Якість згідно з ДСТУ 3234-95. |
Морква 2021 врожай | кг | 2771 | Фасування повинно забезпечувати цілісність товару при перевезенні | Морква столова свіжа. Коренеплоди свіжі, цілі, здорові, чисті, не зів’ялі, не тріснуті, не пошкоджені шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, типових для даного сорту форми і забарвленням, з довжиною бадилля не більше 2 см або без бадилля, але без ознак загнивання у ділянці. Допускаються коренеплоди з незначними відхиленнями за формою. Без стороннього запаху і присмаку. З діаметром не менше 2,5 см. Без ГМО. Якість згідно з ДСТУ 7035:2009. |
Буряк 2021 врожай | кг | 3029 | Фасування повинно забезпечувати цілісність товару при перевезенні | Буряк столовий, свіжий. Коренеплоди свіжі, цілі, чисті, не зів’ялі,не тріснуті, без пошкоджень, не уражені хворобами, без зайвої зовнішньої хвороби, типові для ботанічного сорту за формою і забарвленням. Без стороннього запаху і присмаку. Допустимі коренеплоди із зарубцьованими тріщинами (біля головки коренеплоду), які не спотворюють його форму. Середнього і великого розміру. Без ГМО. Якість згідно ДСТУ 7033:2009. |
* Усі посилання на конкретну марку виробника вважати «або еквівалент».
Вимоги до товару:
- Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, які встановлено нормативно-правовими актами України, а саме:
– Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997р. №771/97-ВР (зі змінами);
– Наказу МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 року № 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних закладах»;
– іншим нормативно-правовими актам, що регулюють суспільні відносини у цій сфері та відповідним вимогам державних стандартів.
При кожному постачанні товару обов’язково надаються супровідні документи, що підтверджують його походження, безпечність та якість в кожний заклад освіти.
- Строк придатності продуктів харчування на момент поставки має становити не менше 80% від загального.
- Товар поставляється окремими партіями за заявками замовника один раз на місяць протягом загального строку поставки – 2022 року.
- Доставка товару повинна проводитися спеціалізованим автотранспортом згідно з правилами перевезення продовольчих продуктів. Водії (експедитори) та всі працівники, які безпосередньо контактують з товаром обов’язково повинні мати особисту медичну книжку з відмітками про проходження медогляду та санітарного одягу (халат, рукавиці).
- Доставка (перевезення) та розвантаження товару здійснюється силами та за рахунок Учасника.
- Замовник має право зробити вибіркове лабораторне дослідження товару, який був поставлений за договором, на якість та відповідність санітарно-гігієнічним нормам.
- Витрати Замовника на лабораторне дослідження в повному обсязі відшкодовує Учасник.
Останні коментарі