ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі: свинина, розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості предмета закупівлі
Відділ освіти Роменської міської ради Сумської області
ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі: свинина, розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості предмета закупівлі
(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань: Відділ освіти Роменської міської ради Сумської області, вул. Соборна, 41, м. Ромни, Сумська область, 42000, ЄДРПОУ 02147919.
Категорія замовника згідно ст. 2 закону України “Про публічні закупівлі” – юридичні особи, які забезпечують потреби держави або територіальної громади.
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): свинина (код ДК 021:2015 — 15110000-2: М’ясо).
Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Відкриті торги, за № у ЦБД UA-2022-01-24-003549-b.
Очікувана вартість закупівлі та бюджетне призначення: 540 000,00 грн.
Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі
Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом загальнодоступної інформації про ціну предмета закупівлі, враховуючи динаміку цін на товари, доставку, належну якість товару та бюджетне призначення.
Враховуючи зазначене, замовник прийняв рішення стосовно застосування таких технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
Технічне завдання
№ | Найменування | Одиниця виміру |
Кількість |
1 | Свинина
(м’якоть) охолоджена |
кг. | 4500 |
Свинина (м’якоть) охолоджена. Оцінка якості та безпечності – відповідно до діючих стандартів. Свинина ( м’якоть) 1 категорії. Вітчизняного виробника. М’ясо повинне бути охолоджене, чисте, без жиру, без кісток, упруге, при натисканні приймати первинну форму, без пошкоджень, слідів крові, сухожиль. М’якоть повинна бути великими шматками (задня частина, лопатка, ошийок). Не допускаються дрібні шматки чи обрізки. Від світло-червоного до темно-червоного кольору. Без ГМО. Смак і запах – властивий даному виробу присмак, без стороннього запаху. Термін придатності від загального терміну зберігання не менше 90%. Маркування товару – повинно містити найменування товару, назву виробника, дату виробництва, термін придатності, інше. Постачання товару – здійснюється два рази на тиждень, відповідно до заявок Замовника.
Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, які встановлено нормативно-правовими актами України. При кожній поставкі товару обов’язково надаються супровідні документи, що підтверджують його походження, безпечність та якість в кожний заклад освіти.
Товари, що постачаються повинні мати товаротранспортну накладну на кожну поставку окремо по закладах освіти, відповідно до ст. 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Товар повинен бути переданий у тарі та (або) упакований звичайним для нього способом в упаковку, а за їх відсутності – способом, який забезпечує схоронність товару цього роду за звичайних умов зберігання і транспортування.
Доставка товару повинна проводитися спеціалізованим автотранспортом згідно з правилами перевезення продовольчих продуктів. Водії (експедитори) та всі працівники, які безпосередньо контактують з товаром обов’язково повинні мати особисту медичну книжку з відмітками про проходження медогляду та санітарний одяг (халат, рукавиці).
Доставка (перевезення) та розвантаження товару здійснюється силами та за рахунок Учасника.
Замовник має право зробити вибіркове лабораторне дослідження товару, який був поставлений за договором, на якість та відповідність санітарно-гігієнічним нормам.
Витрати Замовника на лабораторне дослідження в повному обсязі відшкодовує Учасник.
Товар має постачатися дрібними партіями згідно замовлень на адреси дошкільних та шкільних навчальних закладів замовника не менше 2 (двох) разів на тиждень вранці, до кінця 2022 року.
Термін придатності Товару до споживання на період поставки повинен становити не менше ніж 80% від загального терміну придатності споживання
Якість Товару, умови та організація поставки Товару повинні відповідати нормам Законів України «Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про ветеринарну медицину», «Про дитяче харчування», постанови КМУ від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». При поставці Товару на структурні підрозділи Замовника кожна партія Товару повинна супроводжуватись документом, який підтверджує його походження, свіжість, якість та безпечність, а саме: посвідченням якості або декларацією виробника.
Всі Учасники повинні бути зареєстровані як оператори ринку харчових продуктів. Згідно з вимогами статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку харчових продуктів, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та / або обігу харчових продуктів.
Останні коментарі