ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі: масло вершкове, розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості предмета закупівлі
Відділ освіти Роменської міської ради Сумської області
ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі: масло вершкове, розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості предмета закупівлі
(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань: Відділ освіти Роменської міської ради Сумської області, вул. Соборна, 41, м. Ромни, Сумська область, 42000, ЄДРПОУ 02147919.
Категорія замовника згідно ст. 2 закону України “Про публічні закупівлі” – юридичні особи, які забезпечують потреби держави або територіальної громади.
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): масло вершкове (код ДК 021:2015 — 15530000-2 — Вершкове масло).
Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Відкриті торги, за № у ЦБД UA-2022-01-24-011035-b.
Очікувана вартість закупівлі та бюджетне призначення: 1 308 173,40 грн.
Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі
Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом загальнодоступної інформації про ціну предмета закупівлі, враховуючи динаміку цін на товари, доставку, належну якість товару та бюджетне призначення.
Середні ціни на даний вид товару склали:
Найменування товару | Середня ціна, грн./кг. |
масло вершкове | 240.65 |
Враховуючи зазначене, замовник прийняв рішення стосовно застосування таких технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
Технічне завдання
№ | Найменування | Одиниця виміру |
Кількість |
Примітки |
1 | Масло вершкове не менше 72,5% жирності | кг | 5436 | Оцінка якості – згідно з ДСТУ 4399:2005.
Смак і запах – чистий, добре виражений вершковий, з присмаком пастеризації. Без сторонніх присмаків і запахів. Консистенція – однорідна, пластична, щільна поверхня, на розрізі блискуча або слабо блискуча, суха. Колір – від світло – жовтого до жовтого, однорідний за всією масою. Склад – жири та вершки коров’ячого молока – 100%, без домішок та рослинних жирів. Вміст молочного жиру – не менше 72,5% . Пакування – масло розфасоване у спожиткову тару, вагою не більше 200 гр. На кожну одиницю масла в спожитковій тарі повинно бути нанесене маркування згідно ДСТУ 4399:2005. Тара суха, чиста, не пошкоджена.. Масло у спожитковій тарі має бути складене в транспортну тару (ящики з гофрованого картону). Транспортування – в транспортних засобах з ізотермічним кузовом, згідно з правилами перевезень швидкопсувних вантажів. Постачання товару – два рази в тиждень (понеділок, середа) відповідно до заявки Замовника.
|
Вимоги до товару:
- Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, які встановлено нормативно-правовими актами України, а саме:
– Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997р. №771/97-ВР (зі змінами);
– Наказу МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 року № 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних закладах»;
– іншим нормативно-правовими актам, що регулюють суспільні відносини у цій сфері та відповідним вимогам державних стандартів.
При кожному постачанні товару обов’язково надаються супровідні документи, що підтверджують його походження, безпечність та якість в кожний заклад освіти.
- Строк придатності продуктів харчування на момент поставки має становити не менше 80% від загального.
- Товар поставляється окремими партіями протягом загального строку поставки – 2022 року, за заявками Замовника двічі на тиждень (понеділок, середа).
- Доставка товару повинна проводитися спеціалізованим автотранспортом згідно з правилами перевезення продовольчих продуктів. Водії (експедитори) та всі працівники, які безпосередньо контактують з товаром обов’язково повинні мати особисту медичну книжку з відмітками про проходження медогляду та санітарного одягу (халат, рукавиці).
- Доставка (перевезення) та розвантаження товару здійснюється силами та за рахунок Учасника.
- Замовник має право зробити вибіркове лабораторне дослідження товару, який був поставлений за договором, на якість та відповідність санітарно-гігієнічним нормам.
- Витрати Замовника на лабораторне дослідження в повному обсязі відшкодовує Учасник.
Останні коментарі