ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі: сир сичужний та кисломолочний, розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості предмета закупівлі
Відділ освіти Роменської міської ради Сумської області
ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі: сир сичужний та кисломолочний, розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості предмета закупівлі
(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань: Відділ освіти Роменської міської ради Сумської області, вул. Соборна, 41, м. Ромни, Сумська область, 42000, ЄДРПОУ 02147919.
Категорія замовника згідно ст. 2 закону України “Про публічні закупівлі” – юридичні особи, які забезпечують потреби держави або територіальної громади.
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Сир сичужний та кисломолочний (код ДК 021:2015 — 15540000-5: Сирні продукти).
Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Відкриті торги, за № у ЦБД UA-2022-01-06-002663-c.
Очікувана вартість закупівлі та бюджетне призначення: 1 387 870,00 грн.
Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі
Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом загальнодоступної інформації про ціну предмета закупівлі, враховуючи динаміку цін на товари, доставку, належну якість товару та бюджетне призначення.
Середні ціни на даний вид товару склали:
Найменування товару | Середня ціна, грн./кг. |
Сир кисломолочний не менше 9% жирності | 120,00 |
Сир сичужний не менше 50% жирності | 230,00 |
Враховуючи зазначене, замовник прийняв рішення стосовно застосування таких технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
Технічне завдання
№ | Найменування* | Одиниця виміру |
Кількість |
Примітки* |
1 | Сир кисломолочний не менше 9% жирності | кг. | 9900 | Оцінка якості та безпечності – відповідно до державних стандартів, без ГМО, не містити сторонніх домішок.
Консистенція та зовнішній вигляд – м’яка, мазка або злегка розсипчаста маса. Дозволено незначну крупинчастість та незначне виділення сироватки Маркування – кожна одиниця спожиткового пакування повинна бути промаркована, містити таку інформацію: назву продукту із зазначення масової частки жиру, назву та адресу підприємства виробника, масу нетто одиниці пакування, г., склад продукту у порядку переваги складників, інформаційні дані про харчову і енергетичну цінність 100 г продукту, дату виробництва та строк придатності, умови зберігання. Пакування – кисломолочний сир, запакований у спожиткову тару (пергамент марки В), масою нетто не більше 200гр. Сир у спожитковому пакуванні має бути складений у картонні ящики, лотки з вічками або полімерні ящики. Тара та пакувальні матеріали, які застосовують для пакування кисломолочного сиру, мають бути чисті, сухі, без стороннього запаху і відповідати вимогам чинної нормативної документації. Транспортування – в транспортних засобах з ізотермічним кузовом згідно з чинними правилами перевезення вантажів, що швидко псуються. Постачання товару – здійснюється два рази в тиждень (понеділок, середа), відповідно до заявок Замовника.
|
2 | Сир сичужний не менше 50% жирності | кг. | 869 | Оцінка якості та безпечності – відповідно до державних стандартів, без ГМО, не містити сторонніх домішок, рослинних жирів чи транс – жирів.
Зовнішній вигляд – поверхня рівна, чиста, без механічних пошкоджень, покрита захисним покривом, який щільно прилягає до поверхні сиру. Смак і запах – специфічний сирний, без сторонніх присмаків і запахів. Дозволено наявність присмаку пастеризації. Колір – однорідний за всією масою, від білого до ледве жовтого. Маркування – кожна головка сиру повинна бути промаркована, містити таку інформацію: назву продукту із зазначення масової частки жиру, назву та адресу підприємства виробника, масу нетто одиниці пакування, г., склад продукту у порядку переваги складників, інформаційні дані про харчову і енергетичну цінність 100 г продукту, дату виробництва та строк придатності, умови зберігання. Пакування – головки сиру запаковані в картонні ящики, які заклеєні клейкою стрічкою та промарковані згідно з чинними нормативними документами. Транспортування – в транспортних засобах з ізотермічним кузовом, згідно з чинними правилами перевезення вантажів, що швидко псуються. Постачання товару – здійснюється два рази в тиждень (понеділок, середа), відповідно до заявки Замовника.
|
Вимоги до товару:
- Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, які встановлено нормативно-правовими актами України, а саме:
– Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997р. №771/97-ВР (зі змінами);
– Наказу МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 року № 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних закладах»;
– іншим нормативно-правовими актам, що регулюють суспільні відносини у цій сфері та відповідним вимогам державних стандартів.
При кожному постачанні товару обов’язково надаються супровідні документи, що підтверджують його походження, безпечність та якість в кожний заклад освіти.
- Строк придатності продуктів харчування на момент поставки має становити не менше 80% від загального.
- Товар поставляється окремими партіями протягом загального строку поставки – 2022 року, за заявками Замовника двічі на тиждень (понеділок, середа).
- Доставка товару повинна проводитися спеціалізованим автотранспортом згідно з правилами перевезення продовольчих продуктів. Водії (експедитори) та всі працівники, які безпосередньо контактують з товаром обов’язково повинні мати особисту медичну книжку з відмітками про проходження медогляду та санітарного одягу (халат, рукавиці).
- Доставка (перевезення) та розвантаження товару здійснюється силами та за рахунок Учасника.
- Замовник має право зробити вибіркове лабораторне дослідження товару, який був поставлений за договором, на якість та відповідність санітарно-гігієнічним нормам.
- Витрати Замовника на лабораторне дослідження в повному обсязі відшкодовує Учасник.
Останні коментарі