ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі овочів і фруктів, розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості предмета закупівлі
Відділ освіти Роменської міської ради Сумської області
ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі овочів і фруктів, розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості предмета закупівлі
(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань: Відділ освіти Роменської міської ради Сумської області, вул. Соборна, 41, м. Ромни, Сумська область, 42000, ЄДРПОУ 02147919.
Категорія замовника згідно ст. 2 закону України “Про публічні закупівлі” – юридичні особи, які забезпечують потреби держави або територальної громади.
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): овочі і фрукти (код ДК 021:2015 – 03220000-9: Овочі, фрукти та горіхи)
Капуста білокачанна (ДК 021:2015: 03221410-3 — Капуста качанна)
Цибуля рання свіжа (ДК 021:2015: 03221113-1 — Цибуля)
Огірки (ДК 021:2015: 03221270-9 — Огірки)
Помідори (ДК 021:2015: 03221240-0 — Помідори)
Яблука (ДК 021:2015: 03222321-9 — Яблука)
Банани (ДК 021:2015: 03222111-4 — Банани)
Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Відкриті торги, за № у ЦБД UA-2021-05-28-010530-b.
Очікувана вартість закупівлі та бюджетне призначення: 79 324 грн.
Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі
Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом загальнодоступної інформації про ціну предмета закупівлі, враховуючи динаміку цін на аналогічні товари, доставку, належну якість товару та бюджетне призначення.
Середні ціни на товари:
Товари | Орієнтовна потреба, кг. | Вартість за кг., грн. |
Капуста білокачанна | 1095 | 17,00 |
Цибуля рання свіжа | 531 | 15,00 |
Огірки | 600 | 20,00 |
Помідори | 476 | 38,00 |
Яблука | 352 | 23,00 |
Банани | 416 | 35,00 |
Враховуючи зазначене, замовник прийняв рішення стосовно застосування таких технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
Технічне завдання
Назва |
Од. виміру |
Кіль –кість, кг. |
Транспортування |
Технічна та якісна характеристика товару* |
Капуста свіжа білокачана 2021 врожай (липень – серпень) | кг | 1095 | Фасування повинно забезпечувати цілісність товару при перевезенні | Капуста свіжа білокачанна. Головки свіжі, цілі, здорові, чисті, цілком сформовані, непророслі, типової для ботанічного сорту форми і забарвленням, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками. Капустини – середніх і великих розмірів, без загнилих, забруднених, зів’ялих листків. Без стороннього запаху і присмаку. Без ГМО. Якість згідно з ДСТУ 7037:2009. |
Цибуля рання свіжа
2021 врожай (липень – серпень) |
кг | 531 | Фасування повинно забезпечувати цілісність товару при перевезенні | Цибуля ріпчаста свіжа. Відбірні цибулини, визрілі, цілі, свіжі, сухі, за формою і забарвленням властиві ботанічному сорту, з добре висушеними верхніми лусочками і висушеною шийкою від 2 до 5 см. включно, не пошкоджені сільськогосподарськими шкідниками і хворобами, без механічних пошкоджень. Розмір не менше 4,5 см. поперечного діаметру. Без стороннього запаху і присмаку. Без ГМО. Якість згідно з ДСТУ 3234-95. |
Помідори 2021 врожай (липень – серпень) | кг | 476 | Фасування повинно забезпечувати цілісність товару при перевезенні | Помідори свіжі, цілі, здорові, чисті, не зів’ялі, не тріснуті, не пошкоджені шкідниками, типових для даного сорту форми. Без стороннього запаху і присмаку. Без ГМО. Якість згідно з ДСТУ 3246-95. |
Огірки 2021 врожай (липень – серпень) | кг | 600 | Фасування повинно забезпечувати цілісність товару при перевезенні | Огірки свіжі, цілі, здорові, чисті, не зів’ялі, не тріснуті, не пошкоджені шкідниками, типових для даного сорту форми. Без стороннього запаху і присмаку. Без ГМО. Якість згідно з ДСТУ 3247-95. |
Яблука (липень – серпень) | кг | 352 | Фасування повинно забезпечувати цілісність товару при перевезенні | Яблука мають бути свіжими, зрілими, здоровіми, не зів’ялими, чистими, не пошкоджені шкідниками. Без стороннього запаху і присмаку. Без ГМО. Якість згідно з ДСТУ 7075:2009.
|
Банани (липень – серпень) | кг | 416 | Фасування повинно забезпечувати цілісність товару при перевезенні | Банани мають бути свіжими, зрілими, здоровими, чистими відповідати вимогам діючого санітарного законодавства України. Без стороннього запаху і присмаку. Без ГМО. Якість згідно державних стандартів. Якість згідно з ДСТУ ISO 3959:2015. |
* Усі посилання на конкретну марку виробника вважати «або еквівалент».
Вимоги до товару:
- Доставка,розвантажувальні роботи до місця призначення, маркування, інші витрати, що будуть понесені Учасником при виконанні поставки за даним предметом закупівлі входять до вартості товару. Поставка до 31.08.2021 року.
- Докумети, що посвідчують якість: Товар повинен відповідати вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997№771/97-ВР, (із змінами), нормативно-технологічній документації, встановленим санітарно-гігієнічним нормам, нормам стандартизації і сертифікації та супроводжуватись відповідними документами, що підтверджують їх якість та придатність до використання, також товарно-транспортна накладна. Наявність маркувального ярлика обов’язкова.
- Строк придатностіпродуктівхарчування на момент поставки має становити не менше 80% від загального.
- Упаковка товару повинна відповідати діючим державним стандартам і правилам, забезпечувати захист і зберігання товару від пошкодження під час транспортування від місця завантаження до місця поставки (відвантаження).
- Доставка товару повинна проводитися спеціалізованим автотранспортом згідно з правилами перевезення продовольчих продуктів. Водії (експедитори) та всі працівники, які безпосередньо контактують з товаром обов’язково повинні мати особисту медичну книжку з відмітками про проходження медогляду та санітарний одяг (халат, рукавиці).
- Замовник має право зробити вибіркове лабораторне дослідження товару, який був поставлений за договором, на якість та відповідність санітарно-гігієнічним нормам.
- Витрати Замовника на лабораторне дослідження в повному обсязі відшкодовує Учасник.
Останні коментарі