ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі: Фруктові соки, розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості предмета закупівлі
Відділ освіти Роменської міської ради Сумської області
ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі: Фруктові соки, розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості предмета закупівлі
(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань: Відділ освіти Роменської міської ради Сумської області, вул. Соборна, 41, м. Ромни, Сумська область, 42000, ЄДРПОУ 02147919.
Категорія замовника згідно ст. 2 закону України “Про публічні закупівлі” – юридичні особи, які забезпечують потреби держави або територіальної громади.
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Фруктові соки (код ДК 021:2015 — 03220000-9: Овочі, фрукти та горіхи).
Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: Відкриті торги, за № у ЦБД UA-2021-12-30-009475-c.
Очікувана вартість закупівлі та бюджетне призначення: 398 970,00 грн.
Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі
Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом загальнодоступної інформації про ціну предмета закупівлі, враховуючи динаміку цін на товари, доставку, належну якість товару та бюджетне призначення.
Враховуючи зазначене, замовник прийняв рішення стосовно застосування таких технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
№ |
Найменування | Одиниця виміру | Кількість |
Примітки |
1 |
Фруктові соки |
л. |
13299
|
Фруктові соки (мультифруктовий, яблучно- виноградний, яблучно-грушевий, яблучно-полуничний, яблучний, інші за погодженням із замовником). Фруктовий сік має бути отриманий з доброякісних стиглих свіжих або збережених свіжими завдяки охолодженню, або висушених фруктів, призначений для безпосереднього вживання в їжу. Сік має бути виробленим як з одного виду фруктів, так і із сумішей соків фруктів, різних найменувань, мати приємний, освіжаючий смак, без сторонніх домішок, допускається незначний осад на дні тари, а також наявність часток м’якоті.
Соки повинні бути без додавання цукрів та підсолоджувачів, містити не більше 0,12 грама натрію або еквівалентну кількість солі на 100 мілілітрів готового продукту. Фасування фруктових соків: допускається постачання соків у скляних банках місткістю не більше 3,0 дм3; скляних пляшках місткістю від 1,0 дм3. Обов’язкове маркування на кожній одиниці виробу. Фруктові соки повинні відповідати показникам безпечності та якості харчових продуктів. Без ГМО. Якість повинна підтверджуватись наявністю посвідчення про якість, або декларації виробника при кожній поставці товару. |
Вимоги до товару:
- Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, які встановлено нормативно-правовими актами України, а саме:
– Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997р. №771/97-ВР (зі змінами);
– постанова КМУ від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»;
– іншим нормативно-правовими актам, що регулюють суспільні відносини у цій сфері та відповідним вимогам державних стандартів.
При кожному постачанні товару обов’язково надаються супровідні документи, що підтверджують його походження, безпечність та якість в кожний заклад освіти.
- Строк придатності продуктів харчування на момент поставки має становити не менше 80% від загального.
- Товар поставляється окремими партіями протягом загального строку поставки – 2022 року, за заявками Замовника двічі на тиждень (понеділок, середа).
- Доставка товару повинна проводитися спеціалізованим автотранспортом згідно з правилами перевезення продовольчих продуктів. Водії (експедитори) та всі працівники, які безпосередньо контактують з товаром обов’язково повинні мати особисту медичну книжку з відмітками про проходження медогляду та санітарного одягу (халат, рукавиці).
- Доставка (перевезення) та розвантаження товару здійснюється силами та за рахунок Учасника.
- Замовник має право зробити вибіркове лабораторне дослідження товару, який був поставлений за договором, на якість та відповідність санітарно-гігієнічним нормам.
- Витрати Замовника на лабораторне дослідження в повному обсязі відшкодовує Учасник.
Останні коментарі